Pasi-Robot Oy

Robottitekniikan osaaja

Esimerkkejä töistämme

Jatkuvasti kasvava joukko menestystarinoita

Tehomet Oy / plasmaleikkausrobotti
Projektin tavoitteena oli saada joustavasti pieniä sarjoja, jopa yksittäiskappaleita tekevä plasmaleikkausautomaatti. Kun optiona ajateltiin hitsausmahdollisuutta, niin ainoaksi vaihtoehdoksi jäi robotti. Tässä sovelluksessa robotti käy mittaamassa putken joka työkierron alussa ja valitsee oikean ohjelman mittaustuloksen perusteella. Tämän jälkeen robotti poraa kaksi reikää putkeen ja lopuksi leikkaa plasmalla aukon putkeen. Tässä plasmaleikkausrobotissa pienin tuotantoerä voi todellakin olla yksi, kun asetusaikoja ei eri tuotteiden välillä ole. Lisäksi robottiasemaa käyttävän henkilön ei tarvitse valita ohjelmaa, kun robotti valitsee sen hänen puolestaan (ihminen on inhimillinen erehtyjä).

kuvat:
Katso kuva Katso kuva Katso kuva Katso kuva

Nordic Aluminium Oyj, Nivalan tehdas / Jäysteenpoistosolu
Aikaisemmin kolli-kotelosta poistettiin jäysteet kiinteällä pyörivällä työkalulla. Kolli oli kiinni tarttujalla robotin käsivarressa. Työkierron aikana kolli laskettiin pitimen päälle, jossa tartunta vaihdettiin kappaleen toiselle puolelle ja pohja harjattiin yhdessä kuvassa näkyvällä harjalla.

Uudessa Lay-out:issa soluun tuotiin toinen robotti poistamaan jäysteet kollista. Tällä kertaa kolli pysyy paikalla pöydällä ja robotti liikkuu poistaen jäysteen eri työkaluja hyväksi käyttäen. Vanhaa robottia hieman siirrettiin ja käännettiin solussa, jotta saatiin tilaa toiselle robotille. Vanhan robotin tehtäväksi jäi ladata kollit kuljettimelta jäysteenpoistorobotile ja poistaa ne pohjan harjauksen kautta poistokuljettimelle.

kuvat:
Katso kuva Katso kuva Katso kuva

Elektrorakenne Oy / CMT – hitsausrobotti

Projektikuvaus täydentyy lähiaikoina.